Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Bij de training van honden worden vaak vele hulpmiddelen gebruikt. Voorbeelden van hulpmiddelen bij het trainen van honden zijn het anti-trek tuigje, de halti of de slipketting. Deze hulpmiddelen worden vaak aangeschreven als de oplossing van uw probleem. Wel wil ik u eraan herinneren dat een hulpmiddel zoals een riem of halsband geen oplossing is van een gedragsprobleem. Door alleen een ander hulpmiddel aan te schaffen wordt u niet goed geïnformeerd over het gedrag van uw hond of het juiste gebruik van het hulpmiddel.

Natuurlijk kunnen deze middelen de resultaten van de trainingen wel verbeteren. Door u goed te laten informeren zullen de hulpmiddelen beter werken. Denk bij het kiezen van de hulpmiddelen ook of het verantwoord is voor de hond. Jammer genoeg zijn er nog middelen te koop, die uw hond kunnen verwonden of kunnen pijnigen.

Bij vragen over de werking of geschiktheid van bepaalde hulpmiddelen kunt u gerust een mail sturen. Hier worden geen kosten voor berekend.

Have your say