Trainingsmethode

Trainingsmethode

Elk mens is anders en dit principe geldt ook voor honden. Hierdoor is ook elke baas – hond verhouding anders. Dit betekent dus dat een oplossing niet bij elk probleem werkt. Dit is natuurlijk logisch, want anders zal het oplossen van probleemgedrag wel heel erg makkelijk zijn. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat de manier van trainen past bij de baas. Een onzeker persoon gaat anders met de hond om dan een zeer zelfverzekerd persoon.  De manier van training moet en kan hierop worden aangepast.

Hieronder enkele punten waardoor de trainingsmethode van Hondentraining Westland duidelijker word:
– Wij trainen nooit met prikbanden, schokbanden, halti’s, anti-trektuigen of gentle leaders
– Wij zijn absoluut tegen het slaan en schoppen van dieren
– Natuurlijk zijn wij voor het belonen van goed gedrag
– Wij zijn tegen het opwekken van angst of veroorzaken van pijn bij ongewenst gedrag

Bij het geven van trainingen voor honden met probleemgedrag volgen er een paar stappen die altijd hetzelfde zullen zijn. Als eerst word er gekeken naar het gedrag van de hond en wanneer hij dit laat zien. Daarna word er gekeken naar de mogelijke oorzaken van het hinderlijke gedrag. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn dat de persoon, die de riem vasthoud, verkeerde beslissingen neemt of dat de hond dit gedrag heeft aangeleerd en hierdoor altijd op deze manier reageert. Daarna gaan we samen op een veilige manier deze situatie opzoeken en pakken we het gedrag bij de kern aan. Door herhaling zal de hond leren wat er van hem word verwacht en zal u als eigenaar leren wat u kan doen in verschillende situaties wanneer uw hond vervelend gedrag vertoont.

Tijdens de trainingen zult u meer leren over de lichaamstaal van uw hond, welke methode past bij uw hond  en hoe u dit in stapjes kan toepassen. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan de communicatie met uw hond. Het is altijd belangrijk dat de hond begrijpt wat u wilt, zodat er geen verwarring kan ontstaan.

Alle trainingen gegeven door Hondentraining Westland zijn geschikt voor honden van alle rassen en alle leeftijden. Discriminatie tegen hondenrassen is niet eerlijk voor de hond en ook niet voor zijn eigenaar. Honden die eerder zijn weggestuurd bij een andere hondengedragstherapeut of hondenschool zijn hier ook altijd welkom.